Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
StropStrikkers Tickets, Tour Dates and Concerts

StropStrikkers

StropStrikkers 'Tantu Hoog' releaseparty

Sep 28, 2024

8:00 PM GMT+2
Get Reminder
Book a Hotel
StropStrikkers Tickets, Tour Dates and Concerts
Get Tickets
Tickets
About this concert
Het is Kermis in De Helling, want op 28 september krijgen we bezoek van de godfathers van de Utrechtse rapgame: Stropstrikkers! SKAV, J.A.E. en KlaasVaak zijn terug op de landelijke poppodia, en dat zullen we weten ook. Met een show vol underground classics, rauwe boombap en meedogenloze teksten kom het drietal bewijzen dat ze nog steeds Utrechts meest iconische rapformatie zijn.
Show More

Find a place to stay

Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

StropStrikkers Biography

StropStrikkers zijn al decennia lang een gevestigde naam in de Nederlandse rapscene. Deze Utrechtse hiphopformatie bestaat uit producer KlaasVaak en MC’s J.A.E. en SKAV. Hun muziek, bekend om de rauwe beats en scherpe teksten, heeft een blijvende invloed gehad op de underground rapcultuur in Nederland.

De groep werd opgericht in Utrecht, waar alle drie de leden vandaan komen. Hun debuutalbum “Kermis in de Hel” – met modern classics Bedek Je Nek en Skafa’s Blues – werd in 2006 uitgebracht en zette hen meteen op de kaart met hun unieke geluid en ongepolijste stijl. Het album, gekenmerkt door zware baslijnen en scherpe snaredrums, bevatte nummers die onderwerpen zoals het straatleven en persoonlijke worstelingen behandelen. Dit werd goed ontvangen in de scene en legde de basis voor hun reputatie als pioniers van de Nederlandse underground rap. Het recept: harde, minimalistische oldskoolbeats en vlijmscherpe teksten. Recht van de straat, soms maatschappijkritisch, soms spottend, maar altijd in your face.
Na een tijdje te hebben gefocust op hun solocarrières, zijn de Strikkers weer helemaal terug. Nog steeds rauw als neuk en klaar om de rapgame voor de tweede keer te onderwerpen.
Read More
Hip Hop
Follow artist